5 Ağustos 2014 Salı

Aemon

 Aemon 




Sezon(lar)
1,3,4

İlk Görünüş
Lord Snow

Göründüğü Bölümler
8 Bölüm

Ünvanlar
Üstat
Prens (eskiden, yıllar önce)

Diğer Adlar
Aemon Targaryen (eskiden)
Üstat Aemon

Durum
Canlı

Yaş
102

Doğum Yeri
Kızıl Kale, Kral Toprakları

Bağlılık
Gece Nöbetçileri (yeminli)
Hisar (yeminli)
Targaryen Hanesi (doğumdan)

Aile
Maekar I Targaryen - Baba
Duncan Targaryen - Yeğen
Rhaella Targaryen - Yeğen
Rhaegar Targaryen - Büyük Yeğen
Viserys Targaryen - Büyük Yeğen
Deanerys Targaryen - Büyük Yeğen

Canlandıran Oyuncu
Peter Vaughan

Aemon kraliyet hanesinde Kral Maekar I`in oğlu olarak doğmuştur. Aslında Prens Aemon Targaryen olarak bilinirken, babasının büyük oğlu olmadığı için, sonunda üstatlara katılmıştır. Aemon yeminini ettiğinde tüm vesaret haklarından vazgeçmiştir, aynı zamanda "Targaryen" soyadındanda vazgeçmiştir.

Aemon`un abisi öldükten sonra, Aemon yeminli üstat olmasına rağmen, tacın ona geçmesi gerektiğini düşünenler olmuştur. Aemon tahta oturmayı reddetmiştir. Her nasılsa genç kardeşi Kral Aegon V olacakmıştır. Aemon kraliyetteki siyasi entrikalardan kurtulmak için Gece Nöbetçileri`ne katılmıştır. Kardeşini rakip olması için onu kullanmak isteyenler olmuştur.

Yıllar sonra taç Aegon V`ten oğlu, Aemon`un yeğeni olan "Deli Kral" Aerys II`ye geçmiştir. Aerys`in artan deliliği sonucunda Robert`ın İsyanı patlak vermiştir. Targaryen Hanesi`nin tahttan indirilişini ve öldürülmelerini görmüştür. İsyan sırasında Kral Toprakları`nda ailesinin acımasız ölüm haberleri üzerine, Aemon büyük üzüntü duymuştur.

Aşağı yukarı 100 yaşında, Aemon Westeros`ta yaşayan en yaşlı erkeklerden biri olabileceğini düşünüyordu. 100 yaşında olduğu halde zekasını kaybetmemiş ve aklı hala keskindir. Kara Kale`ye birçok kararda üstat olarak hizmet etmiştir.

Aemon yaşlılık nedeniyle uzun zamandır kördür. Robert`ın İsyanı sırasında zaten yaşlı ver kör olduğunu belirtsede, belli değilmiştir (kör olarak doğmamıştır). Öğrenen bir adam olarak, Kara Kale`de binlerce ironik kitaplardan oluşan eski ve iyi kütüphane olduğu için ve okuması mümkün olmadığı için yas tutmuştur. Bir üstadın temel görevi kalelerin mesajcı-kuzgunlarının gönderdiği mesajları işlemesidir. Aemon fiziksel olarak ona mektupları okuması için başkalarının yardımına güvenmek zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder