8 Ağustos 2014 Cuma

Aerys II Targaryen





Sezon(lar)
1,2,3

Adı Geçen Bölümler
Winter is Coming
The Kingsroad
Lord Snow
Cripples, Bastards and Broken Things
Baelor
The Ghost of Harrenhal
Kissed by Fire

Ünvanlar
Andalların ve İlk İnsanların Kralı
Yedi Krallığın Hükümdarı
Diyarın Koruyucusu

Diğer Adlar
Deli Kral
Deli Kral Aerys
Uyuz Kral
Targaryen Hanesinden Aerys
İsminin İkincisi

Durum
Ölü
Sör Jaime Lannister tarafından öldürüldü

Ölüm
281 AL

Bağlılık
Targaryen Hanesi

Doğum Yeri
Kral Toprakları

Aile
Duncan Targaryen - Erkek Kardeş
Rhaella Targaryen - Kız Kardeş / Eş
Rhaegar Targaryen - Çocuğu / Yeğen
Viserys Targaryen - Çocuğu / Yeğen
Daenerys Targaryen - Çocuğu / Yeğen
Elia Martell - Gelini
Drogo - Damadı
Rhaenys Targaryen - Torun / Büyük Yeğen
Rhaego - Torun / Büyük Yeğen

Aerys Targaryen, isminin ikincisi, yedi krallığın kralı ve demir tahtta oturan son Targaryen`dir. Hükümdarlığı sırasında giderek artan tuhaflıkları ve öldürme isteği onun halk arasında "deli kral" olarak hatırlanmasını sağlamıştır.

Oğlu Prens Rhaegar Lyanna Stark`ı Kışyarı`ndan kaçırdığında, diyardaki birçok hane yönetime karşı isyan etmiştir ve katliam dolu bir final olmuştur. Brandon Stark kız kardeşinin kaçırılmasını protesto etmiştir ve adalet talep etmiştir. Aerys Brandon`ı hainlikten tutuklamıştır ve babasına fidye verip kurtarmasını teklif etmiştir. Rickard Brandon`ı fidye karşılığında kurtarmaya Kral Toprakları`na geldiğinde, Aerys onuda tutuklamıştır ve sonra baba oğul her ikisinide infaz etmiştir.

Soylu haneler Stark, Tully, Arryn ve Baratheon isyan için bayraklarını kaldırmışlardır ve birkaç büyük çarpışma sonucunda kraliyet ordularını yoketmişlerdir ve Prens Rhaegar`ı öldürmüşlerdir Üç Dişli Mızrak Savaşı`nda. Kral Aerys eski dostu ve Kral Eli olan Lord Tywin Lannister tarafından ihanete uğramıştır, Lord Tywin Kral Toprakları`nı savunmak yerine acımasız bir şekilde şehri yağmalamıştır.

Aerys, Üç yüzyıldır Yedi Krallık`ta hüküm süren Targaryen Hanesi`ne ölümü getirmiştir. İsyancıların lideri Robert Baratheon Aerys`den Demir Taht`ı almıştır. Aerys genç çocukları Viserys ve Daenerys`in hayatta kalmaları için cesur bir şekilde Özgür Şehirler`e yollamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder