19 Ağustos 2014 Salı

Bethany Redwyne





Sezon(lar)
Tarihler ve İlim

Adı Geçen Bölüm
Tully Hanesi (Tarihler ve İlim)

Durum
Canlı

Doğum Yeri
Arbor

Bağlılık
Redwyne Hanesi

Aile
Olenna Tyrell
Paxter Redwyne

Sör Brynden Tully, Dokuz Metelik Kralları Savaşı`ndan döndüğünde savaş kahramanı olarak karşılanmıştır ama abisi Lord Hoster Tully onun adına, Bethany Redwyne`le sözleşmeli bir nişan ile Brynden`ı karşılamıştır. Brynden açıkça bunun iyi bir eşleşme olduğunu ve zengin bir hane ile dost olmanın Tully Hanesi için büyük bir şans olduğunu kabul etmiştir.

Ama, Brynden evlenmeyi reddetmiştir, her zaman evliliğin söylendiği kadar basit olmadığını ve kiminle evlenceğini seçmek istediğini söylemiştir. Hoster`ın bakış açısından, geçmiş kuşaktaki birçok Tully, hanelerinin iyiliği için görevlerini yapmışlardır ve güçlü ittifaklar için düzenlenmiş evlilikler yapmışlardır. Brynden bunun iyi bir eşleşme olmadığını asla kabul etmemiştir ama her şeye rağmen ailesinin kaderini daha ileriye taşımayı reddetmiştir. Bu olay iki kardeşi yaşamlarının geri kalanında da sürecek şiddetli bir tartışmaya yol açmıştır. Hoster Brynden`ı Tully topluluğunun "Siyah Keçi" si diye adlandırmıştır ama dikkate alınınca ailesinin armasında gümüş alabalık vardır, Brynden, Tully`nin siyah balık olarak takma adının daha uygun olacağı konusunda o zamandan beri şaka takılmıştır ve  hatta kendi deseni olarak siyah alabalığı seçmiştir.

Brynden, Robertın İsyanı sırasında verdiği kararlardan bir parça pişmanlık duymuştur: Redwyne Hanesi Arbordan, Westeros`un en büyük donanmalardam birini yönetiyormuş ve bu donanma isyancı tarafında yer alabilirmiş. Bunun yerine Redwynelar Targaryen Hanesi`ne sadık kalmışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder